És a színe, huuuuuuuú, zöld ( a keserű mandula aromától).
Megnéztem a receptet az Interneten is, és persze elkértem Boritól is. Megtaláltam ezt zöld süti néven is. A két recept az összetevőkben picit különbözött egymástól, de a végeredmény egyforma lett, ezért aztán összegyúrtam a számomra legkedvezőbbet:
Íme:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 30 dkg porcukor
- 9 evőkanál forró tej
- 1 kocka margarin (25 dkg)
- 1 csomag vaníliás cukor.
Az első felébe (barna) teszünk még:
- 10 dkg kókuszreszeléket,
- rumaromát ízlés szerint,
- 3 dkg kakaóport és
- annyi lefőzött kávét, amennyit felvesz. Ha valaki nem szereti a kávét tehet helyette tejet is, a lényeg, hogy kell egy kis folyadék, ami a kókuszreszelék szárazságát semlegesíti és a tésztát újra gyúrhatóvá teszi.
- kb. 1 üvegcse keserű mandulaaromát. Valószínűleg fog kelleni még egy kis darált keksz hozzá, mert az aromától nagyon meglágyul a tészta (mégiscsak folyadékról van szó).
Ha ez megvan, akkor elmehet egy picit pihenni a félig kész süti és megcsinálhatjuk a csokimázt.
Csokimáz:
- 1 tábla étcsoki (én Tibit használtam),
- kb. 3 dkg margarin,
- kb. 1 dl tejszín,
- 1 ek. cukor.
Felrakok egy képet is róla, igaz, hogy csak mobiltelcsis kép, de majd legközelebb csinálok egy normálisat.
Jó nasizást mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése