Sógornőm adta az ötletet a pizzás réteshez. Ő csinált pár hete egy általam magyaros rétesnek elnevezett valamit a magyaros lepény után szabadon.
Pizzás rétes:
- 1 csomag réteslap (minél több lap van benne annál jobb) - 2 réteshez kell
- 1 doboz ketchup
- kb. 40 dkg párizsi (lehet sonka is, csak az valószínű drágább lesz). Én borjú- és sertés párizsival készítettem, mert éppen ez volt itthon.
- 1 doboz kukorica konzerv
- kb. 30 dkg sajt reszelve
- 1 tojás
A réteslapot egy konyharuhán kiterítettem - kétfelé vettem, 3-3 lap - és mind a kettőt bekentem.ketchuppel, majd ráhelyeztem a párizsiszeleteket, erre ráreszeltem a sajtot, majd legvégül megszórtam kukoricával. Aki szeretné még megszórhatja pizza fűszerkeverékkel is. Így még pizzásabb lesz.
Feltekertem, a tetejét megkentem tojással és beraktam az előmelegített sütőbe. Pikk-pakk megsült és már ehettük is.
Az ötletadó magyaros rétes vagy batyu pedig a következő:
- 1 csomag réteslap (minél több lap van benne annál jobb) - 2 réteshez kell
- 1 nagy doboz tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- bors, nagyon pici só, mert a szalonna sós
- snidling
- jó sok húsos szalonna apró kockákra vágva,
- kb. 30 dkg sajt reszelve
- 1 tojás
A nagy doboz tejfölt összekevertem a 2-3 gerezd zúzott fokhagymával, pici sóval, borssal és ízlés szerint snidlinggel (aki jobban szereti, tehet bele pl. lilahagymát).
A kiterített 3-3 réteslapot megkentem a fűszeres tejföllel, megszórtam szalonnával és végül a reszelt sajttal, majd feltekertem, megkentem tojással és beraktam az előmelegített sütőbe. Ez is pikk-pakk megvolt és nagyon finom volt.
Ötlet: aki szeretné még csinosabbakra a szeleteket, az csinálhat batyukat is úgy, hogy a kiterített réteslapot felvágja egyenlő nagyságú négyzetekre és azokra keni a hozzávalókat, majd "hortobágyi palacsintaszerűen " feltekeri.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése